Könyves csajszis

Nem kerül pénzbe, hogy megváltozz! – 3 szuper könyv januárra

nieg

Ha szeretnénk változtatni az életünkön, és odáig vetemedünk, hogy még könyvet is veszünk a kezünkbe, hogy ehhez segítséget, inspirációt kapjunk, gyakran hideg zuhanyként ér bennünket, amikor fejben össze adjuk, mennyibe is fog kerülni nekünk mindaz, ami a szerző szerint nélkülözhetetlen ahhoz, hogy lefogyjunk, szép otthonunk legyen, okos gyerekeket neveljünk, boldogok legyünk stb. Ezért most csak olyan könyveket ajánlunk év eleji önmotiválásra, amikben az a közös, hogy a bennük leírtak kipróbálása nem kerül semmibe. Az ötletek mégis fantasztikusak.

Ha szeretnél egy teret, ahol jól érzed magad

Marie Kondo: Tiszta öröm

Lehet luxusotthonod anélkül, hogy akár csak egy forintot is költenél rá. A recept nagyon egyszerű: dobj ki minden olyan dolgot, amire nincs szükséged, és csak azokat tartsd meg, amik valódi örömforrást jelentenek a számodra! Oké, a fal ugyanolyan színű marad, de amikor kinyitod a szekrényt, amiből nem esik a fejedre semmi, hanem a kedvenc csészéid mosolyognak rád szép rendben, akiket végre nem nyom el a dédanyádtól örökölt teáskanna, amit soha nem használtál, vagy amikor végighúzod a felmosót a padlón, és nem ütközöl bele semmibe, az bizony hasonló élvezettel tölt el, mint amikor egy ötcsillagos szálodában végignyúlsz az ágyon. Ugyanis az otthonodban és a szállodában ekkor már van egy közös tulajdonság: mindegyik kizárólag a te kényelmedet szolgálja. Ehhez nem kell mást tenned, mint valóban RADIKÁLISAN selejtezni. Arra, hogy ez szenvedés helyett hogyan lehet valódi öröm és izgalmas önismereti kaland, Marie Kondo könyve tanít meg. Bónuszként pedig azt is megtudhatod a japán bestseller író szakértőtől, hogy ami megmaradt, azt hogyan hajtogathatod, rendezheted el és raktározhatod a legpraktikusabban és legszebben.

ohdeardrea-family

Ha szeretnél olyan kapcsolatokat, amik valóban feltöltenek

Jeff Lazarus: Figyelj, ahogy Ő!

Szintén egy olyan tipp, ami egyszerű, mint az egyszeregy, megvalósítani mégis nagyon nehéz sokaknak. Jeff Lazarus szerint ahhoz, hogy életünk és kapcsolataink sikeresebbek legyenek meg kell tanulnunk a valódi figyelmet. Ha kudarcok vannak a hátunk mögött kapcsolati területen, nem barátainkat vagy családtagjainkat kell lecserélnünk, hanem jobban kell figyelnünk rájuk, mint eddig. Nem vicc: úgy, mint egy kutya. Egy kutya soha nem szakít félbe és nem akarja befejezni helyetted az elkezdett mondatot. Soha nem ad kéretlenül tanácsot, és ha elmondasz egy történetet, nem akar rádlicitálni egy még jobbnak vélt történettel. Viszont elképesztően élénk és őszinte érdeklődéssel hallgat meg téged, és odafigyel rád egész lényével. A Dogtology c. sikerkönyv szerzője szerint az emberek rendkívüli bizalommal és szeretettel hálálják meg az ilyen odafigyelést. Próba szerencse!

photo-6

Ha szeretnél olyan szülő lenni, aki a legjobbat adja a gyerekeinek

Kim John Payne – Egyszerűbb gyermekkor

Az, hogy te legyél a világon a legjobb szülő, közelebb áll hozzád, mint gondolnád. Nem kell venned semmit, és nem kell különböző praktikákat megtanulnod. Elég, ha helyette inkább leszoksz néhány dologról, amit eddig esetleg csináltál. Kevesebbet megy a tévé. Kikapcsolod a számítógépet, félreteszed az okostelefont. Nem zsúfolod tele programokkal a hétvégét. Kevesebb dolgot vásárolsz. Lelassítasz a gyereked tempójára: hagysz neki elég időt, hogy játsszon, megismerje önmagát, a világot, téged. Közös birkózás, sétálás, fetrengés, szotyolázás, albumnézegetés közben új dimenziók nyílnak meg, ha megtanulsz várni és figyelni. Kiderül, hogy mi történt az óvodában, iskolában, hogy miért volt olyan nyűgös a reggel, hogy miért nem szereti a szomszéd gyereket, hogy miért fél biciklire ülni… És szép lassan elindul a kommunikáció a legjobb szülő és a legjobb gyerek között.

drea

 

Az inspiráló képek Andrea Duclos ohdeardrea.blogspot.com című blogjából származnak.

Címkék: , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bobó Kicsi says:

    Azt azért érdemes volna megjegyezni, hogy az inspiráló képek a fantasztikus Andrea Duclos ohdeardrea.blogspot.com című blogjából valók…!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!